miercuri, iunie 16, 2010

Mihai Eminescu – prilej de sărbătoare


Mihai Eminescu – prilej de sărbătoare

de Alexandra CHEŞCU


Copiii de la mai multe şcoli şi grădiniţe din Sibiu şi-au amintit în 15 iunie, de Mihai Eminescu. Poetul a fost sărbătorit la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu în cadrul mai multor manifestări care au început la ora 10 şi au fost organizate de Serviciul Carte pentru Copii şi Tineret. Cei mai tineri dintre cititori au aflat ieri mai multe despre popasul la Sibiu al poetului naţional, după care au făcut o incursiune în opera eminesciană, prin intermediul poeziilor citite şi recitate de ei. Ora 11 a comprimat mai multe spaţii de cultură, pentru că atât la Biblioteca Astra, cât şi la bibliotecile din Mediaş şi Blaj, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria lui Eminescu.

Cultura a coborât în stradă

Cultura a coborât în stradă începând cu ora 12, pentru că participanţii la eveniment i-au atras pe sibieni şi pe turişti într-un iureş al poeziilor eminesciene. Micuţii au străbătut un traseu cuprins între strada Mitropoliei, Biserica Romano-Catolică, până la statuia lui Eminescu din Parcul Sub Arini, unde le-au povestit trecătorilor despre poetul naţional, dar nu oricum, ci prin intermediul scrierilor sale. "A fost superb şi toţi cei care au fost invitaţi să recite, turişti din ţară şi din străinătate, ne-au felicitat pentru iniţiativă", a spus Cornelia Cramarenco, şeful Serviciului Carte pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.

Cenaclu la puterea Junior

Evenimentul dedicat lui Eminescu a coincis cu lansarea Cercului de lectură „ASTRA Junior” la Biblioteca Astra, căruia sunt aşteptaţi să i se alăture copiii talentaţi din judeţul Sibiu.

Activitatea cercului şi creaţiile micuţilor, între care poezie şi proză scurtă, vor prinde formă, urmând a fi aşezate în Revista de creaţie literară "Astra Junior". La rândul său, Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Mediaş se alătură iniţiativei. Astfel, începând din 17 iunie, în fiecare zi de joi, pe toată perioada vacanţei, la Mediaş, copiii pot participa la cercul care se desfăşoară între orele 13-14. În cadrul acestor cercuri organizate atât la Sibiu, cât şi la Mediaş vor avea loc exerciţii de imaginaţie, ateliere de creaţie literară, ore de lectură.

Înscrierile se fac la adresele de email: corneliacramarenco09@yahoo.com, persoană de contact Cornelia Cramarenco – Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu sau serviciul.cultura.spectacol@gmail.com, persoană de contact Antonela Sofia Barbu – Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Mediaş.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

In Memoriam Mihai Eminescu © 2008. Design By: SkinCorner